به مناسبت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب درباره روش امام حسین (ع) در مواجهه با طاغوت در نشریه «خط حزب الله» منتشر شد.
به گزارش ایلنا، صحبتهای آیتالله خامنهای رهبر انقلاب با عنوان «آنچه کربلا به ما میآموزد» و «روش امام حسین (ع) در مواجهه با طاغوت» به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی به شرح زیر است:
حرکت تاریخی امام حسین درس قیام لِله و مبارزه در مقابل طاغوت است. چرا و چه زمانی باید در مقابل طاغوت قیام کرد؟ چگونه باید مبارزه کرد؟ امام حسین در مقابل انحراف بزرگی که اصل اسلام را در خطر قرار داده بود بهپا خاست. هر یک از اجزای این حرکت حقّ او، که برای همیشه تاریخ روشنگر است، یک درس و الگوست. یکی از مهمترینِ این درسها، نوع مواجهه حضرت سیدالشهداء با طاغوت بود. «حرکت و قیام حسینی، یک قیام زباندار است... با دوستان خود، با دشمنان خود، با بیتفاوتها، با متعصبها، با همراهان، با متخلفین، با همه، امام حسین صحبت کرد و حرف زد و مطالب خودش را بیان کرد... اینها تشریح کنندهٔ حادثه عاشوراست. ۲۰ /۷ /۶۳»
۱. هنگامیکه حضرت به کربلا رسیده بودند و عمربنسعد در روز سوم محرم ظاهراً وارد کربلا شد، یک مدت، چند روزی بین امام حسین و عُمرِسعد مدام گفتگو میشد. چند بار عُمرِسعد بلند شد، آمد در خیمه امام حسین، نشستند باهم صحبت کردند. در یکی از این صحبتها، خطاب به عُمرِسعد جمله حضرت، جملة طلبکارانه است.
حالا اینجا، شما تصور وضع را بکنید. امام حسین کسی است که قیام کرده و حالا آمده در این بیابان، به حسبِ ظاهر گیر افتاده و محاصره شده. ظاهر قضیه این بود. حضرت با یک مشت زن و بچه، با پنجاه، شصت نفر، چهل، پنجاه نفر، آن روز شاید هنوز هفتاد نفر هم نبودند، با چهل، پنجاه نفر مرد، جوان، پیر، همه جوری در این بیابان ماندهاند. اطرافشان هم، چندهزار مرد مسلحی که پول گرفتهاند، آمدهاند اینجا آدم بکشند؛ حیوانهای وحشی، همان «عَسَلانُ الفَلَواة» که خودِ حضرت در مکه فرمودند: «کَاَنّی بِاَوصالی یَتَقَطَّعُها عَسَلانُ الفَلَواة بَینَ النَّواویسِ وَ کَربَلا»، همان گرگهای درنده گرسنه صحرایی؛ شمشیرها دستشان، نیزهها دستشان و دهانهای بازشان را منتظر طعمههای امیر عُبیدالله قرار دادهاند. یک عده اینطوری امام حسین را محاصره کردهاند. خب، ظاهر قضیه این است که حسینبنعلی اینجا گیر افتاده است.
در یک چنین وضعی، شما ببینید لحن یک آدم چگونه خواهد بود. حالا هم، فرمانده همان لشکری که علیالظاهر پیروز است، آمده داخل خیمه امام حسین. صحبتی که بین اینها خواهد گذشت چگونه است؟ قاعدتاً این صحبت این خواهد بود که او ملامت کند: آقا چرا آمدی؟ حضرت هم بگویند دیگر حالا شده، یک کاری بکنیم. میبینیم درست بهعکس است. وقتی میآید داخل خیمه امام حسین، امام حسین سؤال میکنند یابنسعد! تو چرا حاضر نیستی که با ما حرکت کنی، قیام کنی؟
او میگوید که من بچههایم در آنجایند و گیر میافتند. حضرت میگویند برو، پس نجنگ با ما، از فرمان عبیدا... سر باز بزن. میگوید نمیتوانم، میترسم، به من حمله میکنند، مالم را میگیرند. یعنی حضرت او را در موضع انفعال قرار میدهند. به او اعتراض میکنند و او در صدد عذرخواهی از امام حسین برمیآید. یکچنین روحیهٔ قوی و محکمی است. ۸ /۴ /۶۱»
۲. همچنین در منزل دوم یا سوم بود که آنجا حضرت یک سخنرانی کردند، در آن سخنرانی اینطوری گفتند: «ای مردم! پیغمبر خدا فرمود که هرکسی ببیند قدرتی، سلطانی در جامعه وجود دارد که حرام خدا را حلال کرده و حلال خدا را حرام کرده، عهد خدا را و پیمان الهی را شکسته، در میان بندگان خدا با ظلم و با جور و با دشمنی و با کینه ورزی حرکت میکند و عمل میکند؛ یعنی محبت مردم در دلش نیست، علاقهای به مردم ندارد، مصالح مردم برایش مهم نیست، مصالح خودش برایش مهم است.
هرکس این وضعیت را ببیند و علیه این وضعیت، به زبان یا عمل اقدامی نکند، «کانَ حَقیقاً عَلَی ا... ِ اَن یُدخِلَهُ مَدخَلَه» یعنی بر خدای متعال فرض است و حق است که این آدمِ بیتفاوت را هم ببرد همانجایی که آنجائر را میبرد در قیامت، این را هم به عذاب او مبتلا بکند؛ برای خاطر این بیتفاوتیها در مقابل ستم و در مقابل فساد و در مقابل انحراف.
کسانی که بیتفاوت هستند، درحقیقت نیروی خودشان را از دسترس پروردگار عالم، از دسترس قدرت الهی، از دسترس آن جریانی که باید آن جریان، حق را به کرسی بنشاند و احکام الهی را به اجرا در بیاورد، از دسترس یک چنین جریانی دور نگه داشتند؛ نیروی خودشان را احتکار کردند که این نیرو باید در راه خدا مصرف میشده و مصرف نشده. لذاست که در حکم همانها هستند، درحقیقت مؤید آنها هستند. ۸ /۴ /۶۱»
به گزارش فارس آب، هوا و خاک از عناصر اصلی برای زندگی زیستمندان است و تخریب این عناصر ارتباط مستقیمی با تخریب تمدنهای بزرگ و اضمحلال جوامع مختلف و محیط زیست داشته و دارد.
* توانمندیها، چالشها و راهکارهای زیستمحیطی و منابع طبیعی مازندران
استان مازندران با شرایط آب و هوایی، طبیعی و جغرافیایی خود همواره از استانهایی با قابلیتهای مختلف زیستی یاد شده است که گونههای مختلف زندگی گیاهی، جانوری، پرندگان، فعالیتهای مرتبط با طبیعت و محیط زیست را بهصورت برجستهای در خود دارد و اهمیت محیط زیست و منابع طبیعی در آن بسیار حساس و با اهمیت است.
توانمندیهای گسترده زیستمحیطی و منابع طبیعی مازندران با چالشهایی نیز روبهرو است که ارائه راهکارهای کارشناسی و بومی برای برونرفت از این معضلات ضروری است.
دفتر خبرگزاری فارس مازندران در ادامه برگزاری میزگردهایی با موضوعات شاخص استانی، سومین میزگرد موضوعی خود با عنوان «توانمندیها، چالشها و راهکارهای زیستمحیطی و منابع طبیعی مازندران» با حضور پروفسور عطاالله قبادیان دکترای علوم کشاورزی و دارای درجه پروفسوری علوم زمین از دانشگاه وین، ستار بابایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری و صدیقه بو داغی مسئول دبیرخانه و روابط عمومی شبکه سمنهای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران و خبرنگاران رسانهها در دفتر این خبرگزاری برگزار کرد.
* پیشنهاد تشکیل بنیاد ملی نجات سرزمین
عضو انجمن نخبگان اروپا در این نشست با اشاره به اینکه فعالیت برای حفاظت از منابع طبیعی و زیستمحیطی نیاز به تلاشی همگانی دارد، از برگزاری این میزگرد توسط خبرگزاری فارس مازندران تشکر کرد و گفت: اکنون با تخریب و انهدام عرصههای منابع طبیعی و زیستمحیطی روبهرو هستیم.
عطاالله قبادیان با هشدار به مسؤولان و مردم درباره تخریب عرصههای زیستمحیطی، افزود: برای مقابله با تجاوز خزنده زیستمحیطی و منابع طبیعی نیاز به فرهنگسازی و تلاش همگانی داریم.
دکترای علوم کشاورزی با اشاره به هشدارهای سالهای گذشته خود درباره تخریب محیط زیست، خاطرنشان کرد: در گذشته کسی به این حرفها گوش نداد و برای مسؤولان مهم نبود، روند خزنده تجاوز به عرصههای طبیعی، تخریب محدودههای آبی، کاهش سفرههای زیرزمینی، نشستهای زمین و تخریب آبخیزها و وجود سیاهچالههای مرگبار زیستمحیطی بخشی از خطرات زیستمحیطی و منابع طبیعی است.
وی بر لزوم توجه به دیدگاههای کارشناسان اشاره و اظهار کرد: نظرات کارشناسان رشتههای مختلف را دست کم نگیریم و از آنها استفاده کنیم.
* کلاف سردرگم مدیریت زیستمحیطی و منابع طبیعی
مؤلف کتابهای «سیمای طبیعی استان یزد»، «سیمای طبیعی استان تهران» و کتاب «ایران در بحران زیستمحیطی»به بیان راهکارهای مورد نظر خود برای مقابله با مشکلات زیستمحیطی و منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: تشکیل «بنیاد ملی نجات سرزمین» با هدف مدیریت منابع و مقابله با چالشهای زیستمحیطی و منابع طبیعی را پیشنهاد میکنم و تشکیل صندوق حمایت مالی برای تقویت بنیاد ملی نجات سرزمین هم تدوین شود.
وی به هجوم کویر از دامنه شمالی البرز و ترکمن صحرا به مازندران اشاره کرد و از شرایط آشفته و کلاف سردرگم مدیریت زیستمحیطی و منابع طبیعی در کشور خبر داد.
قبادیان بیان کرد: هیچ چیزی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی قانونمند نبوده و در جای خودش نیست، اکنون در حال نابود کردن تمام حوزههای آبخیز هستیم.
دکترای علوم کشاورزی با بیان اینکه راندمان آبیاری کشور در خوشبینانهترین شکل، ۴۰ درصد است و ۴۰ یا ۵۰ میلیارد متر مکعب آب را از دست میدهیم، گفت: باید در این زمینه تجدید نظر و سرمایهگذاری کنیم، هیچ بانی مشخصی در این زمینه نداریم، لذا با تشکیل بنیاد ملی نجات سرزمین میتوانیم یک قدم مثبت برداریم.
عضو انجمن نخبگان اروپا بیان کرد: عرصههای محدود آبی تخریب و محل تجمع شن، ماسه، نمک و پودر نمک شدند و عاملی برای فرسایش بادی است که این ذرات توسط باد پخش و عرصههایی که کانون سازنده بودند را تهدید میکنند.
وی ادامه داد: حتی عرصههایی مانند باتلاق نمک گاوخونی در اصفهان، بهتدریج در حال تبدیل به کانونهای ویرانگر عرصههای طبیعی میشوند و یا خشکشدن چشمهها و آبگیرها که عوارض اختلال در چرخه حیات شده و ویرانی را بهدنبال دارند.
قبادیان با اشاره به فصلیشدن رودخانهها، گفت: این موضوع یک فاجعه و مرگ رودخانهها است.
* مشاهده عناصر بیابانی در مازندران
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری نیز در میزگرد توانمندیها، چالشها و راهکارهای زیستمحیطی و منابع طبیعی مازندران به ۳۰ سال خدمت در منابع طبیعی و لزوم نگاهی همهجانبه به مسائل اشاره کرد و گفت: توجه نداشتن به نظرات کارشناسی، بزرگترین خطر و آسیب در حوزه منابع طبیعی و زیستمحیطی است.
ستار بابایی با اشاره به مشاهده عناصر بیابانی و خطرات آن در مازندران اظهار کرد: پیشقراول عناصر بیابانی در دهه ۷۰ از کیاسر در مازندران آغاز شده است.
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی در اختیار ما نیست ولی با برنامهریزی آیندهنگرانه میتوانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم، افزود: مدیریت میانی و پایین در جامعه باید خود را تقویت کند.
بابایی اهمیت مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی را بهعنوان یک راهکار و محور اصلی در حفاظت از منابع طبیعی و عرصههای زیستی اشاره کرد و افزود: هر جایی که به مردم اطلاعرسانی و از آنها طلب کمک شده است، به نتایج مطلوبی دست یافتیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران با اشاره به اینکه طرحهای عمرانی، بخش مهمی از تخریب عرصههای طبیعی است، گفت: جنگلکاری در گرگان به پُرآبشدن چشمههای خشکیده منجر شد و هر جا منابع طبیعی از بین رفت، ضرر کردیم.
وی به لزوم استقرار گونههای بومی برای احیای جنگلها اشاره و خاطرنشان کرد: بانک ژن و مراکز تحقیقاتی باید در اولویت فعالیتهای زیستمحیطی و منابع طبیعی باشد و باید براساس شرایط اقلیمی مناطق نسبت به احیای جنگلها اقدام کرد.
بابایی با اشاره به اینکه عرصههای طبیعی و جنگلها را نمیتوان از خارج وارد کرد، گفت: دو برابر ظرفیت مراتع، دام در استان وجود دارد و متولی دام در یک بخش، جهاد کشاورزی است و تاوان آن را منابع طبیعی میدهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران با بیان اینکه عرصههای بسیار خوب اما بسیار اندک و جنگلهایی با قدمت بالا و یک بانک ژن در مازندران داریم، افزود: اینها را باید بهتر از چشمان خود نگهداری کنیم زیرا فردا دیر است.
این مسؤول با اعلام اینکه جنگلهای مازندران یککاسه نیستند و شرایط مختلفی دارند، تصریح کرد: برنامههای اجرایی باید این قابلیت را داشته باشند تا در عین حالیکه برای جنگلهای اسالم و راش فریم برنامهریزی میکند؛ بتواند برای دره حسنآباد و دره سوادکوه نیز برنامه داشته باشد زیرا شرایط اقلیمی در مناطق مختلف مازندران، متفاوت است.
بابایی بیان کرد: نباید کمکاریها را به گرده یکدیگر بیندازیم، منابع طبیعی و محیط زیست اصلاً سیاسی نیست و باید به این مسائل اعتقاد پیدا کنیم و نظارت کارشناسی را مد نظر قرار دهیم.
فضل الله یوتیه من یشاء والله واسعٌ علیم
بلی این چنین است فضل خدا که بر هر که خواهد نماید عطا
برادر گرامی جناب آقای مهندس وفائی نژاد
احتراما" باسلام و عرض ارادت
خدا را شاکریم که با عنایات خود برگی دیگر بر افتخارات و شایستگیهای جنابعالی افزوده شد ، با کمال مسرت انتصاب بجا و شایسته ی حضرت عالی را به عنوان مدیرکل جدید دفتر بازرسی استانداری مازندران تبریک و تهنیت عرض می نمایم.
ازدر گاه ایزد منان مزید توفیقات برای خدمتی سرشار از شور و نشاط و مملو از توکل الهی در جهت رشد و شکوفایی ایران اسلامی مسالت دارد. و شکر الله سعیهم
از طرف :قبادیان سوادکوهی نماینده اتاق اصناف ایران .زیراب
مراسم گرامیداشت هفته نیروی انتظامی در سوادکوه برگزار شد.
به گزارش سوادکوه آنلاین، صبح امروز مراسم گرامیداشت هفته نیروی انتظامی با حضور جمعی از مسئولان، خانواده معظم شهدا، نیروهای نظامی و انتظامی شهرستان سوادکوه در سالن غدیر شهر پلسفید برگزار شد.
سرپرست بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به تحولات انجام شده در بخش توزیع ، ادغام اتحادیههای صنفی همگن برای اصلاح ساختار اصناف یک ضرورت است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، یداله صادقی روز دوشنبه در ششمین اجلاسیه دوره ششم اتاق اصناف ایران افزود: در موضوع ادغام اتحادیه های صنفی همگن و اصلاح ساختار اتحادیه ها، خود اصناف باید پیشقدم باشند چون هنوز برخی اتحادیه توان مالی برای اداره خود ندارند.
وی ادامه داد: تاکید ما این است که در استان ها و شهرستان ها موضوع ادغام اتحادیه های صنفی همگن جدی تلقی و اتحادیه ها کمک کنند تا این موضوع به صورت صحیح اجرایی شود.
صادقی در خصوص وجود واحدهای صنفی بدون پروانه نیز گفت: شناسایی واحدهای صنفی بدون پروانه علیرغم تاخیر در دولت های قبل، اکنون هماهنگی های آن انجام شده و با تهیه نرم افزار مربوطه، بیش از ۴۰۰ هزار واحد شناسایی شده است که چنانچه نسبت به دریافت پروانه کسب اقدام نکنند، با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
وی افزود: با توجه به تغییرات تکنولوژی و نیازهای روز کشور، فروشگاه های زنجیره ای ایجاد شده و نباید در برخی شهرستان ها نسبت به ایجاد یا گسترش فروشگاه های زنجیره ای انتقاد شود چون قانون است و اتحادیه کشوری دارد و اتاق اصناف ایران هم از آن آگاه است.
صادقی ادامه داد: فروشگاه های مجازی و شبکه های بازاریابی نیز اکنون به عنوان یک پدیده رونق پیدا کرده که در این خصوص کمیته ای متناظر برای نظارت در استان ها تشکیل شده است. در این زمینه باید گفت اگر برخورد قهری کنیم، به شبکه های زیرزمینی مانند گلدکوئیست تبدیل می شوند. لازم است ما هم متناسب با شرایط روز و تحولات جهانی، خود را به روز کنیم.
موافقت وزیر تعاون با عضویت اتاق اصناف ایران در شورای عالی کارفرمایی و حضور نمایندگان اتاق اصناف در هیات های تشخیص
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: اصناف علاوه بر یک گروه اقتصادی ، یک گروه مهم اجتماعی هم هستند ضمن اینکه ساحت فرهنگی اصناف قابل کتمان نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، علی ربیعی در ششمین اجلاسیه دوره ششم اتاق اصناف ایران که روز دوشنبه در هتل فردوسی تهران برگزار شد، در خصوص پیشنهاد فاضلی رییس اتاق مبنی بر عضویت اتاق اصناف در شورای عالی کارفرمایی گفت: حتما در شورای عالی کار این موضوع را انجام خواهم داد و حتی پیشنهادهای بالاتری برای اتاق اصناف دارم.
وی افزود: پیشنهاد می کنم حل مشکلات بیمه ای اصناف در قالب تفاهمنامه ای بین دو دستگاه انجام شود و نماینده اتاق اصناف به عنوان بازرس بیمه تعیین شوند و این وظیفه به خود اتاق اصناف واگذار شود. وزارت تعاون در این زمینه آمادگی دارد.
ربیعی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ هیات تشخیص در کشور داریم و می خواهیم که اتاق اصناف هم در این هیات ها نماینده داشته باشد. این مسئله مورد تشویق حاضران در اجلاس قرار گرفت. وزارت تعاون در این زمینه آمادگی دارد که آموزش های لازم را بدهد.
وی با طرح دیگر پیشنهادات وزارت تعاون توضیح داد: یکی از طرح هایی که اکنون در دست بررسی است، این است که ۲۲۰۰ میلیارد تومان پول بیمه بیکاری را وارد چرخه تولید و تولید را تقویت کنیم که این مسئله به نفع بنگاه های کوچک و صنوف خواهد بود. پیش بینی می شود که با همکاری بانک رفاه ، این موضوع تا یک ماه آینده به سرانجام برسد.
وزیر تعاون با اشاره به معافیت حق بیمه کارگاه های زیر پنج نفر ، بر لزوم بازنگری به منظور تقویت این کارگاه ها تاکید کرد و آمادگی وزارتخانه متبوع خود را برای همکاری دو طرف درحوزه تعاون و دیگر حوزه ها اعلام داشت.
ربیعی با بیان اینکه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در بخش اقتصادی اکنون پس از سه سال نتیجه داده و پیش بینی می شود که امسال شاهد رشد اقتصادی بالاتری نسبت به پیش بینی های فعلی داشته باشیم.
وی اصناف را پرچمدار امور خیریه خواند و با اشاره به برنامه های وزارت تعاون در خصوص حمایت های بیشتر از کودکان بی سرپرست، خانواده های دارای ۲ معلول بیشتر و همچنین زنان سرپرست خانوار، خواستار کمک های اصناف برای مشارکت در این خیر جمعی شد.
ربیعی با بیان اینکه دولت روحانی به اصناف اعتماد دارد، گفت: شبکه اصناف به دلیل تاثیرگذاری ، بیشترین تاثیر را در الگوی رفتاری دارد ضمن اینکه نمی توان نقش سیاسی اصناف را نادیده گرفت.
وی ادامه داد: شبکه اصناف از تولید تا توزیع برای کشور اهمیت دارند و زنجیره مهمی را در اقتصاد تشکیل می دهند و در حوزه اجتماعی نیز در مقایسه با دیگر بخش های اقتصادی کشور ، بیشترین ارتباط را با مردم دارند.
ربیعی همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را یک دستگاه چند وجهی خواند و تصریح کرد که این وزارتخانه نیز از جهت های مختلف با اصناف در ارتباط است که از جمله می توان به حوزه تعاون، روابط کار و اشتغال اشاره کرد.
وی با بیان اینکه موضوع اشتغال در اولویت برنامه های دولت آقای روحانی است، همکاری همه دستگاه ها را خواستار شد و گفت: درباره اشتغال، موضوع بهرهوری و فراگیری آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان یکی از اصول پایداری آن مورد تاکید قرار گرفته که لازم است در این خصوص یک فصل مشترک بین اتاق اصناف و سازمان آموزش فنی و حرفهای ایجاد شود.
ربیعی افزود: از جمله برنامه های وزارت تعاون ، ایجاد یک زنجیره کامل از بنگاههای خرد و کوچک در اقتصاد کشور است تا علاوه بر افزایش بهرهوری، قدرت رقابتپذیری آنان افزایش یابد.
وزیر تعاون آسیب های وارده ناشی از قاچاق کالا را سنگین خواند و گفت: قاچاق کالا به تولید داخلی آسیب وارد کرده که لازم است در این خصوص فکری شود.
ربیعی با تشریح ظرفیتهای بخش تعاون کشور برای ارائه خدمات صنوف اظهار کرد: در این خصوص صندوق سرمایهگذاری تعاون و بانک رفاه کارگران در خدمت اصناف هستند.